Στιγμιότυπα της Ιστορίας της Αρχαίας Κύπρου

ISBN 978-9925-553-21-1
Kωδικός Ευδόξου: 102073495
280 Σελ.
17 x 24 εκ.

Μικρό μόνο δείγμα των χιλιάδων επιγραφών που βρέθηκαν στην Κύπρο εκτίθεται στο Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία. Γραμμένα σε ποικίλους φορείς από λίθο, μέταλλο και πηλό, τα 99 κείμενα «συλλαμβάνουν» μια στιγμή της καθημερινότητας στην Αρχαία Κύπρο, αποτυπώνοντας επιγραφικές πρακτικές και επιλογές, και κοινωνικές νοοτροπίες. Η συλλογή αυτή είναι επίσης ενδεικτική των δύο κυρίων συστημάτων γραφής, της συλλαβικής και της αλφαβητικής, με τα οποία αποδόθηκαν οι γλώσσες- προελληνική κυπριακή ή ενδεχομένως «ετεροκυπριακή», ελληνική, φοινικική, λατινική-που διαφορετικοί πληθυσμοί μίλησαν στο νησί στη διάρκεια 2000 χρονών.

Με αφορμή αυτά τα αντιπροσωπευτικά γραπτά μνημεία του Κυπριακού Μουσείου, ως σημεία αναφοράς του πολύμορφου πολιτισμού του νησιού, επιχειρούμε όχι βέβαια να γράψουμε την ιστορία της Αρχαίας Κύπρου, αλλά να καταγράψουμε μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα.


ΑΓΟΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ

Έντυπη μορφή:
Για πωλήσεις στο εξωτερικό, επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να ενημερωθείτε για το ταχυδρομικό κόστος των βιβλίων που έχετε αγοράσει.

Τιμή: €42
Για αγορά του βιβλίου μέσω διαδικτύου απαιτείται χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας (Visa, MasterCard, American Express).
Η αγορά πραγματοποιείται μέσω της JCC. Για να προχωρήσετε σε αγορά πατήστε εδώ.

Ηλεκτρονική μορφή (pdf):
Tιμή: €10
Για εξασφάλιση της ηλεκτρονικής έκδοσης του βιβλίου πατήστε εδώ για αγορά του δικαιώματος πρόσβασης στην ηλεκτρονική έκδοση (μετά την αγορά θα σας σταλεί η ηλεκτρονική έκδοση).

Δείγμα Βιβλίου
Για δωρεάν δείγμα βιβλίου, πατήστε εδώ